Yüzerken Kulak Sağlığınızdan Olmayın!

22 Ağustos 2015 Devamı

Yaz sıcağında serinlemek ve spor yaparak eğlenmek için havuza, denize girenler, kulak mantarı ve kulak iltihabı riskiyle karşı karşıya.

Hasta birisinin vücudunun herhangi bir yerindeki enfeksiyon suya karışıp, sağlıklı insanları kolaylıkla hasta edebilir.
İçinde mikrop barındıran su ağız, burun, kulaklar ve göz yoluyla vücuda girip, sinüzit, farenjit, dış kulak yolu ve orta kulak iltihabı gibi birçok hastalığa sebep olabilir.

NASIL BELİRTİ VERİYOR

Bu mikroplarla temas olduğunda genellikle havuza girdikten sonraki gün kulak ağrısı, kulakta tıkanıklık, kaşıntı, işitme azlığı olur. Sonra kulaktan dışarı akıntı başlar.

HEMEN TEDAVİ EDİLMELİ

Kulak zarı delinebilir. Tedavide ise kulak kanalındaki enfeksiyon ve mantarlar doktor tarafından temizlenir. Daha sonra kulak damlaları ve gerekirse antibiyotik kullanılır. Yeni başlamış enfeksiyonlar birkaç gün içinde hızla düzelir. Ancak ilerlemiş enfeksiyonların tedavisi birkaç hafta sürebilir. Tedavi sırasında ve sonrasında bir hafta kadar kulakları sudan korumak önemlidir.

HAVUZLAR İYİ TEMİZLENMELİ

Hastalıkları önlemek için öncelikle havuzların temizliğine önem verilmesi gerekir, hasta olanların iyileşene kadar havuza girmemesi, havuza girmeden önce dışarıda duş alınarak vücudun temizlenmesi, kulak tıkacı kullanılması hasta olmamızı önleyebilir.

Kategori: Genel, Haberler, Sağlık & Güzellik