Bebekler Neden Parmak Emer?

21 Haziran 2014 Devamı

Prof.Dr.Sabiha Paktuna Keskin anlatıyor…

Parmağı kaldırıp sadece emer’e de bakabiliriz. Niye emer? Yaşamın ilk dönemi emme dönemi olarak bilinir. Oral dönem ağız dönemi olarak bilinir. Çocuklar bizim küçük hallerimiz değildir. O nedenle onlar bambaşka canlılardır. Kelebekler nasıl farklı canlılarsa bebeklerde öyledir. Aksi taktirde kelebeğin sizi anlaması davranışına girersiniz. Söylersiniz, öğretirsiniz ama kelebek sizi nasıl anlar? O nedenle böyle bakışında çok da faydası olur.

İlk doğduklarında koku,dokunma ve ağız ile yaklaşma eğilimi gösterirler. Zaten beyinde eski korteks dediğimiz ağzı ve burnu ile yaklaşır önce koku, koku en önemli algısıdır ve dokunma.

Emzirmek sadece beslemek değildir. Emzirmede annenin kokusu özellikle de koltuk altı ve meme başında kendinize özgü olduğu fremonlarımızın en yoğun bulunduğu bölge çocuk hem kokusuna yaklaşır annesinin hem dokunur hemde beslenir. Böylece yaşam emme dönemi ile başlar. Daha sonra anal dönem dediğimiz kaka terbiyesi yapmayın. Çünkü o bölge gelişecektir. bu dönem ne kadar doyarsa üsttekini o kadar indükler. Daha sonra Fallik Dönem dediğimiz bu sefer kendi genital organlarını fark edecektir. Böyle bir farkındalık ile gider. O nedenle emme dönemi doymalıdır. eğer onu doyuramazsanız, parmak emme şeklinde devam eder.

Çocuklarda İstenmeyen Davranış Bozukluğu hakkında merak ettiklerinizi buradan bulabilirsiniz…

 

Kategori: Soru-Cevap