Hipnoz İle Doğum Nedir?

04 Haziran 2015 Devamı

Hipnoz, hem gebelik döneminizde hem de doğum anında daha ağrısız, daha eğlenceli bir süreç yaşamanız için tercih edilen bir yöntemdir.

Hipnoz, anneyi rahatlatırken, baba adayında huzur içinde olmasını sağlar. Hipnoz tekniği zaman içinde öğrenilen, yaşanılan olaylara doğru yaklaşım tavrını, anne ve baba adayları hayatları boyunca bu tekniği kullanırlar. Bir anne adayı, hipnoz tekniğinin eğitim sürecinde aldığı pozitif mesaj ve emirlerle, doğum konusundaki endişelerinden etkilenmez. Bu durum doğum anında da daha rahat olmasını sağlar.

Hipnoz tekniğiyle doğum seçeneğinde; kaygı, stres ve sancı sorunu ortadan kalktığı için anne adaylarının çoğuna bu yöntemde daha az ilaç kullanılıyor olması bu yöntemin en önemli artılarından biridir. Bir kısmında ise hiçbir kimyasal ilaca ihtiyaç duyulmaz. Bu anne adayını ve bebeğini kimyasal ilacının riskinden korumuş oluyor. Doğum anında anne ve bebeğe, uzman hekim tarafından daha az müdahale olduğu için herhangi bir sıkıntı oluşması riski azalır. Hipnoz tekniği öğrenildiği durumda acı ve kaygı ortadan kaldırıldığından doğum kasları doğum eylemine müdahale edecek gücü göstermez.

Bu durum annelerin ağrısız bir doğum sürecinde olmalarını sağlar. Hipnozla doğum son derece normal, vücudun her hangi bir görevinin gerçekleşmesi gibi, zamanı geldiğinde rahim kaslarının kasılmasıyla bebeğin doğum yolunda ilerleyip doğmasından ibarettir. Negatif tabuları yıkıp doğumu doğal seyri içinde bırakmak için hipnoz kullanılıyor. Böylece kadın normal doğumda zaten vücudunda var olan programın işleyişine izin veriyor, doğum ağrısız, eğlenceli bir sürece dönüyor.

Hipnoz Doğum

Hipnoz, kişinin kendi kararı doğrultusunda komutlar almak üzere girdiği bir trans hali olarak nitelendiriliyor. Maalesef illüzyonistler sahne gösterileri yapanlar ve psikolojik tedaviler konusunda hiçbir geçerliliği olmayan kişilerin elinde kullanılabiliyor. Ancak hipnoz eğlence aracı değil, araştırma uygulamaları ve kanunları olan tıbbi bir girişimdir. Bundan dolayı insanların sağlığını tehlikeye atmamak için hipnozun gösterileri amaçlı değil, uzman hekimler, diş hekimi ve klinikte çalışan psikologlar tarafından sadece sağlık sıkıntılarını gidermek için tedavi amaçlı olarak uygulanması gerekiyor.

Hipnozla doğum seçeneğinde; korku, gerginlik, stres ve acı durumu tamamen ortadan kalktığı için anne adaylarının birçoğu bu yöntemde daha az ilaç kullanılıyor olmasından dolayı bu yöntemin en önemli seçim nedenlerinden biridir. Bir kısmında ise hiçbir kimyasal ilaca ihtiyaç duyulmaz. Bu da bebeğinizi ve sizi kimyasal ilaçların riskinden korumuş oluyor. Doğum anında anne ve bebeğe, uzman hekim tarafından daha az müdahale olduğu için doğum anında oluşabilecek risk çok daha azdır. Hipnoz durumuna geçilmiş trans durumda acı ve korku ortadan kaldırıldığı için doğum kasları doğum eylemine direnme eylemi göstermez.

Bu durum annelerin sancısız ve huzurlu bir doğum süreci yaşamasını sağlar. Hipnoz doğum düşünen anneler, doğum sürecinde bir sıkıntı yaşamayıp rahat oldukları için doğumun ilk evresinde ve ikinci aşamasında ihtiyaç duydukları enerjiyi kaybetmemiş olurlar. Bu yöntem hamileliği daha zevkli ve eğlenceli bir hale getirerek, bebeğinizin doğumunu kolay bir hale getirmesiyle, bebeğinize ve ailenize sunulan güzel bir armağandır. Hipnoz durumunda trans haldeki süreçte öğrenilen, olaylara doğru yaklaşım analitiğini, çiftler hayatları boyunca birçok alanda kullanırlar.

Bir anne adayı, eğitim sürecinde aldığı pozitif mesaj ve telkinlerle, doğum konusundaki korku ve sıkıntılardan etkilenmez. Bu durum doğum anında da anne adayının daha rahat olmasını sağlar.

Kategori: Doğum, Genel, Haberler