Dil Altı Damla Aşı Tedavisi Nedir? Dil Altı Aşı Tedavisi Nasıl Uygulanır? Dil Altı Aşı Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmeli?

04 Mart 2014 Devamı

Dil Altı Damla Aşı Tedavisi Nedir? Dil Altı Aşı Tedavisi Nasıl Uygulanır? Dil Altı Aşı Tedavisinde Nelere Dikkat Edilmeli? Alerjik Astımda Dil Altı Aşı Tedavisi, Alerji Tedavisinde Dil Altı Aşıları Nasıl Kullanılır? Çocuklarda Alerjinin Dil Altı Aşı İle Tedavisi, Astım İçin En Etkili Tedavi

Çocuk Sağlığı Hastalıkları ve Alerji Uzmanı Prof.Dr.Yonca Tabak anlatıyor…

 

Aşı tedavisi dediğimiz olay geçmişi 100 yıl öncesine dayanıyor. 20 yıl öncesine kadar da hep iğne ağırlıklı yapıldı. Alerjik olan maddeyi direk vücuda veriyoruz kana karışıyor. Alerjik reaksiyon riski taşıyan bir uygulama. Yani yapıldığı zaman çocukta ağır bir yüz göz şişmesi, nefes darlığı hayati bir durum söz konusu olabiliyor.

Bu sebeple iğne aşıdan bir süre uzaklaşıldı çünkü aşı tedavisi olmadan bu hastalık geçmiyor. Daha güvenli bir aşı arayışına girişilince dil altı aşı geliştirildi. Yapılan çalışmalar iğne aşı gibi faydalı ve etkili olduğunu gösteriyor ve daha güvenli. O yüzden başarı şansı çok yüksek.

Bu tür hastalıklarda tek bir tedavi yöntemine bağlı olamaz. Burada dörtlü bir tedavi söz konusu olmalı.

1. Çocuğun alerjisi olduğu maddeden uzak tutulması.

2. Ona uygun beslenme, hem alerji olduğu maddeden uzak duracak, hem reflüden uzak duracak, kakao, çikolata ve paketli gıda ağırlıklı uzak duracak.

3. İlaç tedavisi düzgün uygulanacak. İstendiği zaman kesilip başlanma şeklinde değil.mutlaka bir alerji uzmanı ile 3 aylık takiplerle gerektiği sürece kullanılacak.

4. Aşı tedavisi alttan alta etkisini göstermeye başlayacak. Aşı alerjinin kendisini tedavi ettikçe ilaç tedavisi yavaş yavaş kesilecek.

Burada en büyük başarısızlık çocuk iyiye gittikçe çevre düzenini bozma ve beslenme düzenini bozma ile geliyor. Halılar hemen çocuk iyiye gittikçe konuyor. Hemen abur cubur, çikolata yenmeye başlanıyor. İşte o zaman hemen kendini hatırlatıyor hastalık. Temel olarak, beslenme ve çevre düzeni hiç bozulmayacak. Bunun üzerine biz aşı tedavisi ile bir şeyler yapabilirsek yapabiliriz. Sadece aşı tedavisi mucize yaratmıyor. Ama o olmadan da alerji geçmiyor. Hepsi bir arada yapılması lazım. Yapıldığı zaman %100’e yakın başarı şansı var. Bu bir disiplin aile bunu çocuğa kesinlikle alıştırmalı. Beslenme düzenini, tozsuz ortamda yaşaması gerektiğini, büyüdüğü zamanda bunlara dikkat etmesi gerektiğini öğretmeli çünkü 18 yaşına geldiğinde çocuk yuvadan kopuyor neredeyse. Kendi sorumluluğunu almadığı müddetçe, ne yaparsanız yapın yemeğini istediği şekilde yiyor, toz önlemlerini dikkat etmiyor. O yüzden ailece küçükken bunu disiplin olarak çocuğa vermek gerekiyor.

Üst Solunum Yolu Enfeksiyonu Hakkında merak ettiklerinizi buradan öğrenebilirsiniz…

Kategori: Soru-Cevap