Sıcaklarda Artan Hastalık İsilik

15 Ağustos 2016 Devamı

Yaz aylarında daha sık görülmekle birlikte isilik, sıcak ortamlarda veya vücudun aşırı terlemesi gereken durumlarda ( Spor sonrası, iş gereği fırın, ocak, hamam gibi ortamlarda çalışanlarda)her zaman görülebilen bir deri döküntüsüdür’ dedi. Çocuklarda çok sık görülür. Bazı insanlarda isilik gelişme şansı daha fazladır. Bu durum derimizde ter bezlerinin deriye açıldığı deliklere yakın konakçı olarak yaşayan ve salgıladığı yapışkan bir maddenin terle birleşmesi sonrası ter kanallarında tıkaçlar oluşması bir etken olarak gösterilmektedir. Fakat birçok insan ısının artması ile farklı düzeylerde de olsa isilik sorunu yaşayabilir.

  • Birincil önlem sıcak ortamdan uzak durmaktır. Doğaldır ki terleme azalacağı için isilik oluşma riski de azalacaktır.
  • Hafif, pamuklu vücuda hava aldıran kıyafetler giyin.
  • Bebekleri üşür düşüncesi ile aşırı giydirmeyin, sarmayın. Bebek isilik oluyor ise en sık etken çok fazla giydirilmesi veya örtülmesidir.
  • Sık ılık banyo yapın ve yumuşak bir temizleme ürünü veya antiseptik içeren sabunlar kullanın.
  • Banyo sonrası Aloe vera jel sürün. Aloe vera deriyi soğuttuğu gibi, içeriğindeki doğal yatıştırıcı maddeler ile isilik sorununu rahatlatabilir.
  • Yumuşak kaşıntı azaltıcı özellikleri olan seramid içeren nemlendiriciler kullanın.
  • Soğuk ıslak kompres uygulayın.

İsilikten kurtulmanız için ise bu doğal kürü kullanmanızı öneririm.2 lt suyun içine 1 su bardağı kadar ince kıyılmış yulafı bir tülbent veya kesenin içinde koyun ve kaynar derecede sıcak suyla haşlayın, 10-15 Dakika demlendikten sonra suyu süzün.Su ılıdıktan sonra isilik olan bölgeye dökün ve kurumasını bekleyin. Yulaf içindeki bol miktarda protein, lipid, lif, mineral tuz ve özellikle B grubu vitaminleri sayesinde vücudu yenileyecektir.

Bütün bu önlemlere rağmen isilik sorununda azalma veya rahatlama olmuyorsa bir Dermatoloji uzmanından yardım alabilirsiniz.

Kategori: Bebeğim, Genel, Haberler, Sağlık & Güzellik