Doğumsal Bozukluklar Ciddi Kusma Sebebi

23 Ocak 2014 Devamı

Kusma, yeni doğan bebeklerde çok sık görülen bir durumdur. Bebeğin fiziksel gelişimini engellemeyen, yani aylık kontrollerde boy, baş çevresi ve kilo artmasını etkilemeyen kusmalar, genellikle ileri dönemde geçen fizyolojik durumlardır. Mide ile yemek borusu alt ucunun birleştiği bölgenin gevşek olması nedeniyle oluşurlar, genel durumu bozmadan, gelişimi engellemeden kaybolurlar. Genel durumu bozan, büyümeyi engelleyen (kilo ve boy uzamasının durması veya yeterli olmaması) kusmalar ciddi kabul edilmeli ve doktora başvurulmalıdır.

GÖR (Gastro-özofogal reflü) hastalığı, doğumsal mide, yemek borusu, barsakların çeşitli bölgelerinin darlık, tıkanıklık ve doğumsal bozuklukları ciddi kusma sebebidir.

Doğumsal metabolik hastalıklar da ciddi kusma sebebidir; tanıya süratle giderek erken önlem (tıbbi, cerrahi) ile olumlu sonuçlar alınmaktadır. Bebek kanlı kusuyorsa ciddi kabul edilmeli ve erkence tetkik edilmelidir. Annenin meme başı çatlakları sonucu emme sürecinde bu çatlaklardan oluşan kanın bebeğe geçmesi, bebeğin kanlı kusmasının en sık sebeplerindendir. Bu nedenle anne meme başları incelenmelidir.

Etiketler: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,

Kategori: Bebeğim, Bebek Sorunları, Genel, Haberler