Çocuklarda Görülen Siğiller

16 Temmuz 2015 Devamı

Yaygın inanışın aksine kurbağalara dokunmanın siğillerle hiçbir ilgisi yoktur. Siğiller human papillomavirus (HPV) ailesine mensup bir virüsün neden olduğu cilt enfeksiyonlarıdır ve çocuklarda oldukça sık görülür.

Çoğunlukla zararsız, ancak bulaşıcı olabilen siğillerin çeşitli tedavi yöntemleri mevcuttur.

Siğiller en çok nerelerde oluşur?
Çocuklarda yetişkinlere kıyasla çok daha fazla görülen siğiller genellikle parmaklar, eller ve ayaklarda oluşur. Siğiller çoğunlukla zararsızdır ve ayak tabanı siğilleri haricinde ağrı da yapmaz.

Farklı türleri var mıdır?
Siğillerin çeşitli türleri vardır. Bunlar:

Yaygın siğiller: Genellikle parmaklar, eller, dizler ve dirseklerde görülen bu tip siğiller küçük, sert yumrulardır ve yüzeyi pürüzlüdür.

Yassı siğiller: Toplu iğne başı kadar olan bu siğiller yumuşak siğillerdir ve üstü yassıdır. Çoğunlukla yüzde görülmekle birlikte kollar, dizler ve ellerde de oluşabilir. Ayrıca kümeler halinde de görülebilir.

Ayak tabanı siğilleri: Ayak tabanında oluşan bu siğiller son derece ağrı verici olabilir.

Filiform siğiller: Et renginde, parmak biçimli bu siğiller çoğunlukla ağız, göz veya burun çevresinde oluşur.

Siğiller nasıl bulaşır?
Siğillere neden olan virüsler yakın temas yoluyla insandan insana geçebildiğinden siğiller bulaşıcı olabilir. Ciltte kesik ya da çatlaklar o bölgeyi siğillere karşı daha zayıf hale getirebilir. Siğillerin koparılması vücudun diğer bölgelerine sıçramasına neden olabilir.

Kategori: ÇOCUK HASTALIKLARI, Genel, Haberler