Annenin Migreni Çocuğun Psikolojisini Bozuyor

13 Eylül 2015 Devamı

Sık sık migren krizleri sebebiyle kendini evine kapatan annelerin çocukları, sağlıklı bir iletişim kuramadıkları problemli hâle geliyorlar.

Anne sürekli olarak baş ağrısı çektiği için çocuklarıyla ilgilenemez ve çoğunlukla evde tek başına kalıp dinlenmek ister. Bu durum çocukta ister istemez ilgi ve sevgi yoksunluğuna yol açar. Daha ileriki dönemlerde çocuk istenmediği veya sevilmediği hissine kapılır ve mutsuz olur. Kronik migren ve diğer sebeplerden dolayı anne baba arasında gelişebilecek tartışma ortamı da çocukların psikolojik ve sosyal gelişimlerini negatif etkiler.

OKULDA BAŞARISIZ OLUYORLAR
Bu anneler bir ayın neredeyse 15 gününü baş ağrısı ile geçirirler. Annenin sosyal hayattan izole olması çocuğun okul ve sosyal durumunu takip etmesini imkânsız hale getirir. Bu kopukluk çocuğun okul okulda ve sosyal hayatta başarısız olmasına sebep olur.

BASİT AĞRI KESİCİLER GEÇİRMİYOR
Bazı hastaların ayda 15 günden fazla ağrı kesici kullanmak zorunda kalmaları, “aşırı ilaç kullanımına bağlı baş ağrısı”na sebep oluyor. Bu durumda botulinium toksin A enjeksiyonu ya da ağrıya sebep olan sinirleri tahrip etmeye yarayan “sinir blokları” tedavisine başvuruluyor.

Kategori: Çocuk Psikolojisi, Genel, Haberler