Alerji Anne Karnında Başlıyor

11 Şubat 2016 Devamı

Hamileliğin ilk 3 ayında tüketilen yiyecekler, kullanılan temizlik maddeleri ya da kozmetiklerle vücuda giren “zehirler” bebeğin DNA’sını bozarak hastalıklara zemin hazırlıyor.

Günümüzde her üç çocuktan birinin problemi olan alerjilerin anne karnında başladığı bildirildi. Başta alerjiler olmak üzere, ileri yaşlarda ortaya çıkan kanser, kalp ve diğer kronik hastalıkların temelinin hamileliğin ilk üç ayında atıldığını, anne adaylarını hamilelikleri sırasında toksik maddelerden uzak durmaları konusunda uyardı.

Hamileliğin ilk 3 ayı alerjiler ve diğer hastalık etkenlerinin oluşumu için çok önemlidir. Çünkü bu dönemde hücre çoğalması çok hızlı olur. Annenin plasentası, zararlı maddeleri süzen bir süzgeç gibidir. Ancak dışarıdan gelen zararlı etkenlere karşı fazla maruz kalırsa, bunları süzemez ve bebeğe geçer. Kurşun, cıva ve kadmiyum gibi toksik ağır metaller doğum öncesi dönemde plasentadan geçerek fetüsde de birikir. Bebekte DNA hasarı meydana gelir. Bu sebeple anne adaylarının, mümkün olduğu kadar doğal, katkı maddesi içermeyen, işlenmemiş gıdalarla beslenmesi gerekir.

MODERN HAYAT HASTA EDİYOR
Yiyeceklerin raf ömrünü uzatmak için kullanılan katkı maddeleri, yiyecekleri ekonomik olarak elde edebilmek için orijinal ürüne eklenen maddeler, ne yazık ki hayatımızın içinde. Bunlardan kaçınmak mümkün değil. Ancak yapılabilecek en önemli şey bunların günlük hayatımızdaki miktarını azaltmaktır. Özellikle de hamilelik döneminde katkı maddesi içeren gıdalardan uzak durmak gerekir.

Zamansız sebze meyve yemeyin

Anne adaylarının katkı maddesinin en az olduğu yiyecekleri az tüketmesi, mevsimi dışında yetişen sebze ve meyveyi yememesi, giyilen kıyafetlerde doğal ürünleri tercih etmesi, hamilelik döneminde alınabilecek önlemlerdir. Ayrıca toksik maddelere maruziyeti azaltmak için saç boyalarından, parfümden, evde kullanılan temizlik maddelerinin solunum yoluyla alınmasından uzak durmak gerekir. Anne diyetinde E vitamini, D vitamini, omega 3 takviyesi ve omega 6 kısıtlanması ile bol sebze ve meyve tüketilmesi önerilmektedir.

Kategori: Beslenme, Genel, Haberler, Hamilelik