2012 Avrupa dil ödülü İhlas Kolejinin

25 Haziran 2012 Devamı

İhlas Kolejinin yabancı dil eğitimindeki başarısı Avrupa Birliği tarafından tescillendi

1999 yılından bu yana Avrupa’da yeni ve başarılı dil öğretme ve öğrenme uygulamalarına verilen Avrupa Dil Ödülü 2012 yılında İhlas Kolejine verildi.
“Her Sınıfın Bir Hikayesi Var” isimli projeyle ödüle layık görülen İhlas Kolejinde,  yıl içerisinde hayal güçlerini kullanarak hikayeler yazan öğrenciler oluşturdukları hikayeleri somutlaştırmak amacıyla kitap haline getirdiler. Storytelling (Öykülendirme) yöntemiyle işlenen yabancı dil derslerinden aldıkları ilhamla sonunda kendi kitaplarını çıkaran minik yazarların kitapları okul içinde sergilendi.

Koç: “Yabancı dil eğitimi artık anaokulundan itibaren başlıyor.”
Verilecek ödülün yabancı dil eğitime yaptıkları yatırımların bir karşılığı olduğunu belirten İhlas Eğitim Kurumları Genel Müdürü Hami Koç, yabancı dil eğitimini anaokullarına kadar indirdiklerini vurguladı. Yabancı dil öğrenmenin çocukların gelecekteki kariyerleri için başlangıç noktası olduğuna dikkat çeken Koç, “Artık günümüzde en az bir yabancı dili anadili gibi konuşursanız istediğiniz hedeflere ulaşmak için avantajlı olursunuz. Okullarımızda anasınıfından itibaren başlattığımız yabancı dil eğitimleri ile çocuklarımızı geleceğe hazırlıyoruz.”dedi.

Varçin: “Öğrencilerin üretkenlikleri arttırmayı hedefledik.”
Özel Marmara Evleri İhlas İlköğretim Okulu İngilizce Zümre Başkanı Gökşen Varçin projeyle öğrencilerin yıllardır dinledikleri ve her defasında bir parçası olmayı arzuladıkları masalları kendilerinin oluşturmalarını istediklerini söyledi. Bu sayede öğrencinin hedef dilde üretim yaptığını belirten Varçin aynı zamanda öğrencilerin üretkenliklerinin de arttığını gözlemlediklerini ifade etti.
Proje başladığı andan itibaren öğrencilerin İngilizceye bakış açılarında olumlu gelişmeler yaşandığını belirten Varçin,  “Öğrencilerin kitaplarında kendi çevrelerinden kesitlere yer vermesi nedeniyle projeye karşı yüksek derecede ilgi ve uzun süreli motivasyon sağlandı.” dedi.  Projenin önemine dikkat çeken Varçin, “Bu projenin belki de en önemli kazanımı, yabancı dilin gündelik yaşamın içine sokularak; keyif alınarak; görerek; işiterek; yaşanarak; kalıcı olarak öğrenilmesi olmuştur. Bu ödülü aldığımız için öğrencilerimiz adına çok mutluyum,” diyerek sözlerine son verdi.
Türkiye’de İhlas Kolejinin layık görüldüğü Avrupa Dil Ödülü, Ankara’da 26 Eylül 2012 tarihinde düzenlenecek olan törenle teslim edilecek.

AVRUPA DİL ÖDÜLÜ NEDİR?
Avrupa Dil Ödülü, dil eğitim ve öğretimi alanındaki en yeni ve uygulamada performansı en yüksek yaklaşımları, yöntemleri ve teknikleri teşvik etmek ve Avrupa genelinde yaygınlaştırmak amacıyla verilmektedir.  Avrupa Komisyonu tarafından koordine edilmekte olan Avrupa Dil Ödülü Avrupa Birliği’ne üye ülkeler, EFTA ülkeleri ve aday ülkelerde ülke merkezli olarak yürütülürken bu ödülü alan kurumlar Avrupa Dil Ödülü logosunu kullanabilmektedirler.

Kategori: Çocuğum, Genel, Haberler, Ropörtaj