Kimyasal Gebelik ile Dış Gebelik Arasındaki Fark

18 Mart 2015 Devamı

Annenin tüplerinde anne yumurtası ile baba spermi birleştikten sonra embriyo yaklaşık 7 ile 10 gün içinde yuvarlanarak rahim boşluğuna düşer ve rahim duvarında yuvalanır. Eğer sağlıklı bir ortam varsa ve embriyo sağlıklı ise bu yuvalanmadan sonra gebelik hormonu düzenli olarak anne kanında artmaya başlar.

Genellikle bu yuvalanmadan sonra 2 günde bir artış 2 kat kadardır. Kimyasal gebelik eğer anne kanında HCG testi ile teşhis edildiyse, eğer kronik gebelik ultrasonografik olarak görülemediyse gün aşırı takip gerekebilir. Eğer embriyo sağlıklı değilse ve yeterinde yuvalanamazsa klinik gebelik oluşmadan adet kanaması ile tahliye olur.

Bu kimyasal gebelik olarak adlandırılır. Bu şekilde gebelik hormonu kanda düşmeye başlar. Eğer embriyo herhangi bir şekilde rahime ulaşamadıysa, tüplerde batın içerisinde ya da yumurtalıklarda yuvalanabilir. Embriyo sağlıklı olduğu halde ortam sağlıklı olmadığı için gebelik hormonu aynı hızda artmaz. Bu oldukça tehlikeli bir durumdur ve dış gebelik olarak adlandırılır.

Eğer annenin karnında gebelik kesesi tespit edilirse bu dış gebelik olarak tespit edilir. Eğer gebelik hormonu düşmeye başladıysa ve adet oluştuysa o zaman endişeye gerek yoktur. Bu erken gebelik kaybıdır ve kimyasal gebelik olarak adlandırılır.

Kategori: Anneliğe Hazırlık, Genel, Haberler