Çocuklarda Doğru Beslenme Nasıl Olmalı?

25 Temmuz 2014 Devamı

Kalp Damar Cerrahı Prof. Dr. Bingür Sönmez anlatıyor…

 

Özellikle kahvaltıyı evde mutlaka yapalım diyoruz. Okulda bir kahvaltı varsa en azından ev de bir başlangıç yumurtasını, peynirini evde verebiliriz ama belki sütünü okulda tüketebilir çocuk veya orada verilen bir peyniri.

Öğlen yemeği çoğunlukla artık okulda veriliyor. Orada sadece sorgulamak lazım okul yemeğini yiyor mu, kantinde mi yiyor?
Mümkün olduğunca okul yemeği yoksa, evden sandwiçler götürebiliriz. Evde hazırlanan salatanın üzerine tavuk, köfte, tonbalığı koyabiliriz bu şekilde peynirli cevizli salatalar da yapabilriiz.

En büyük hata şurada oluyor. okuldan eve gelen çocuktaki çok açlık duygusu, burada ebeveynler olaarak şöyle hatalar yapabiliyoruz. Çocuğa direk yemek vermeye yada istediği gofret, çikolata varsa bunu tüketmesini sağlıyoruz. Bu da yanlış burada doğru olan atıştırmalık doğru olduğu sürece zrarlı değildir.

Burada kepekli bir sandwiç veya kefir, yoğurtlu yulaf ezmesi çocuklar için çok güzel bir ara öğün çok tokluk veriyor içerisinde çok iyi B Vitaamini var. Konsantrasyonu arttırıyor, uyku eğilimini azaltıyor, çocuk onu yedikten sonra dersinede çalışabiliyor.

Meyve ile güzel bir aara öğün verelim diyoruz. Öğlen 15.oo-16.oo saatlerde. Akşam aile ile beraber sofra düzenimizi bozmayacak şekilde 18.00- 19.30 civarlarında da ana yemek.

Sebze yemeklerini vurgulamak istiyorum ben, etli sebzeli yemekler çocuğun beslenmesinde çok faydalıdır. Çocuklar genelde sebzeyi çok sevmiyorlar yada etli sebzeyi tüketmek istemiyorlar. Çocuğa sebzeyi sevdirmek için onunla alışverişe çıkmak çok güzel.

Fast Food Alışkanlığı ve Zararları hakkında merak ettiklerinizi buradan bulabilirsiniz…

Kategori: Soru-Cevap