Çocuk Ateşlenince Ne Yapılmalı?

04 Mart 2016 Devamı

Ateşin bir hastalık değil hastalık habercisi olduğu uzmanlar tarafından belirtildi.

Çocuğumuzu hemen soyarak mümkünse ılık bir duşa sokabiliriz. Eğer söz konusu olan bebek ise, bir kaba ılık bir su konarak bebeğin başına, koltuk altlarına ve kasıklarına ılık havlu uygulamak faydalı olabilir. Bu uygulamayı 20 dakika boyunca yaparsanız ortalama 1 derece ateşi düşürebilirsiniz.

Ailelerin en büyük korkusunun havale olduğunu anlatan Koşal, oysaki ateşli havalenin çocukların yüzde 3’ünde görüldüğünü belirtti. Ateşli havalenin 5 ay ile 6 yaş arasında görüldüğüne dikkat çeken Koşal, bu durumun genelde ailevi bir hikayesi olduğunu da ifade etti. Ateşin yükselmesi durumunda kendini kasma, bilinç kaybı gibi dramatik durumların oluşabileceğine dikkat çeken uzmanlar, bu durumun önceden ön görülmesinin mümkün olmadığını söyledi.

Çoğu havale nöbeti kendiliğinden durur. Beyinde hasara yol açma olasılığı çok düşüktür. Bu tip durumlarda çocuğa evdeki ilk müdahalenin ardından havalenin sebebinin öğrenilmesi ve tedavisi amacıyla mutlaka çocuk doktoruna gidilmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Kategori: Çocuğum, Genel, Haberler