Çocuğun zeka gelişimini neler etkiler?

10 Kasım 2014 Devamı

Çocuğun zeka gelişimi hamilelik döneminden önce annenin bazı faktörlerden etkilenmesiyle başlar. Kadın çocuk dünyaya getirmeye karar verdiğinde çocuğun zihinsel gelişimini etkileyecek fiziksel, ruhsal, sosyal tüm koşulları sağlayarak bu sürece girmelidir. Öncelikle bebeğin zeka gelişimi için tıbbi takviyeleri alması gerekir. Ruh sağlığının bir çocuğu dünyaya getirmeye uygun olması önemlidir.

Çocuğu isteyerek dünyaya getirmeye karar vermiş olması, buna eşin de katılması gerekir. Bebeğin karına düşmesiyle birlikte özellikle bebeğin anne karnındaki 3. veya 4. ayından itibaren çocuk dış etkenlerden de etkilenebilir. Anne-baba ilişkisi, dışarıdaki olaylar, annenin psikolojisi ve beslenmesi gibi durumlardan bebeğin zekası etkilenir.

5. – 6. aydan itibaren çocuğa anne karnında dinletilecek müzikler, okunacak hikayeler, annenin bebeğini sevmeye hazır olması ve kendini fiziksel olarak hazır hissetmesi doğum öncesi zeka gelişimini etkiler. Doğumdan itibaren zeka gelişimini uyarıcı konuşmalar, göz teması, el teması, çocuğun odasında çocuğun duyularını uyaracak materyallerin olması da çok önemlidir.

Kategori: Çocuk ve Zeka, Genel, Haberler