Bitki Çayı Tüketirken Nelere Dikkat Etmeli?

24 Aralık 2015 Devamı

Türkiye’yi etkisi altına alan soğuk hava, kış günlerinin vazgeçilmez içeceği bitki çaylarına rağbeti artırdı.
İnsanlar, özellikle soğuk algınlığı, grip, nezle gibi hastalıklardan korunmak için çeşitli bitki çaylarına yönelirken, aktarlar bitki çaylarının bu işin ehli kişilere danışılarak tüketilmesi gerektiği uyarısında bulundu.

Havaların hızla soğuduğu, sık sık sıcaklık değişimlerinin yaşandığı içinde bulunduğumuz günler, soğuk algınlığı, nezle ve gribe de davetiye çıkarıyor. Bugünlerde insanların bu hastalıklardan korunmak için ilk başvurdukları yöntem ise bitki çayları. Şifaları bitkilerin tek tek ya da karışımlar halinde demlenerek en çok tüketildiği günleri yaşıyoruz.

Soğuk havalar bitki çaylarına rağbeti artırırken, aktarlarda en çok zencefil, zerdeçal, tarçın, ıhlamur, adaçayı gibi şifalar bitkiler ile çeşitli bitkilerin bir araya getirildiği karışımlar satılıyor. Ancak, bu işin ehli olmuş aktarlar, şifalı bitkilerin sayılamayacak kadar çok yararının yanında, içerikleri nedeniyle çeşitli hastalıklarla ilgili zararları da olabileceği, dolayısıyla bilinçli kullanılması gerektiği konusunda vatandaşları uyarıyor.

BİLİNENLER DIŞINDA ÇOK ÇEŞİTLİ ŞİFALI BİTKİ VAR

Ekinezyanın vücudun bağışıklık sistemini en fazla güçlendiren bitkilerden biri olduğunu, ancak kimse tarafından bilinmediğini ifade eden Uzmanlar, Hint safranı denilen zerdeçal, çoğu pek kullanmaz, bilmez ama karaciğerin en iyi ilaçlarından birisidir, en iyi kan temizleyen ve vücuda en fazla bağışıklık kazandıran, hiçbir zararı, yan etkisi olmayan bir bitkidir.

İnsanların, soğuk algınlığı, grip ve öksürükte genellikle klasikleşmiş zencefil, ıhlamur, biraz tarçın, az da karanfil karıştırarak tükettiklerini ama tabi sadece bunlarla olmuyor. Ben şu ana kadar bitki çayı içindekileri 22’ye çıkardım özellikle bronşit için. 22 bile benim için yeterli değil, daha neler var. Benim bu karışımım Türkiye’de her tarafa ulaşır, bakanlara varana kadar gönderiyorum. Yüzde 1 milyon faydası var, kesin. 22 ayrı bitkiyi bir araya getirip, toz haline getiriyorum ve bitki çayı yapıyorum. İçinde neler olduğunu söylemem, çünkü bir sır.

Mesela asla ıhlamur katmam. Tarçın da girmez, zencefil ve zerdeçal girer. 19 bitki ile 3 de ağaçlardan çıkan bitkisel sakızdan oluşuyor. Benim için bu da yeterli değil. Bunlar hepsi birbirini tamamlayan bitkiler. Mesela akciğerin o kadar sorunları var ki, bunun tüberkülozu, veremi, kronik bronşiti var, astımı var, KOAH var. Bunlar çok detaylı hastalıklar ve çok teferruatlı ilaçları var. Bunların hepsi bir araya gelince anca ortadan kaldırabiliyor.

 

Kategori: Genel, Haberler, Sağlık & Güzellik